Hvad Er Zen?

07. May 2021 • Terapi
Billede: Pixabay, terimakasih0

Zen er en meditationsform, der bliver praktiseret primært af personer, der dyrker Zenbuddhisme. Zenbuddhisme er en skole inden for Mahayanabuddhismen og har sin oprindelse i Kina.

Den har efterfølgende spredt sig til Vietnam, Japan og Korea. I Kina hedder det 'Chan', i Vietnam 'Thien', i Korea 'Son' og i Japan 'Zen'.

Indenfor meditationsforme er Zen den form, som siges at føre til den frelsende indsigt. Det er form, som munke bruger meget og i et zenkloster sigter man altid mod den sande forståelse og indsigt i sit eget virkelige væsen. På sådan et kloster er der heller ingen, der har en bestemt identitet, da alle er i zen.

Denne frelsende tilstand, som alle munke gerne vil opnå, når de dog ikke så let. Det tager dem gerne minimum 7-8 år, før de nærmer sig og måske endeligt når den optimale zen, også kaldet satori.

I Danmark bliver ordet 'zen' mest brugt enten i yoga eller i daglig tale, hvor man kan være i 'zen'. Når man er i zen, vil det sige, at man er fuldt ud afslappet og alt er nogelunde i balance et øjeblik i ens liv.

Jeg håber ovenstående tekst har gjort dig klogere på, hvad zen er.

Dette du lige læste, er udarbejdet, fremstillet og skrevet for at tilgodese Perlen Odense. Der kan du, udover mange andre ting, købe Pernille Corydon. Tak for hjælpen! - uden jer ville det ikke kunne lade sig gøre.

Hvad er shockwave terapi?

24. September 2021 • Terapi
Billede: Pixabay
Læs Resten

Hvordan laver man akupunktur?

05. August 2021 • Terapi
Billede: Pixabay / jorgeparedes1992
Læs Resten