Hvad Er Shockwave Terapi?

24. September 2021 • Terapi
Billede: Pixabay

Shockwave terapi er en alternativ behandlingsform, der tager udgangspunkt i, at kroniske tilstande ofte kan skyldes dårligt ophele væv efter en skade eller længervarende slid. Dette forsøger man at forbedre ved at udsætte vævet for lydbølger, der skydes ind i kroppen med en form for pistol.

Hvad er shockwave terapi? Shockwave terapi er en terapiform, hvor man bruger en serie af højenergiske trikbølger, der bruges på det beskadigede væv. Dette gøres ved hjælp af ens algs chokbølgeaparat, der fører højenergi ind i det ødelagte væv. Lydbølgerne skydes ind med stor hastighed, hvilket giver en form for forløsning i vævet. Behandlingen er helt og aldeles smertefri.

Man kan altså bruge shockwave terapi i forbindelse med mange forskellige slags lidelser. De mest almindelige lidelser, som man bruger shockwave terapi til at lindre, er blandt andet hælspore, akillessene betændelser, springerknæ, løberknæ, tennisalbue, golfalbue, musearm, frossen skulder, fasciitis plantaris og andre kroniske tilstande.

Hvis du overvejer shockwave terapi, så er du sikkert også interresseret i at finde ud af, hvor omfattende det er i tid og hyppighed. En behandling varer ofte ikke mere end 15 minutter, og de fleste forløb består af et sted mellem 3 og 5 behandlinger. Dette kan selvfølgelig variere alt efter, hvilken skade der er tale om.

Hvordan laver man akupunktur?

05. August 2021 • Terapi
Billede: Pixabay / jorgeparedes1992
Læs Resten

Hvad er zen?

07. May 2021 • Terapi
Billede: Pixabay, terimakasih0
Læs Resten