Hvad Er Mindfulness?

10. March 2021 • Terapi
Billede: Pixabay, Activedia

Mindfulness er en form for åndelig terapi, også kendt som meditation. Det har et fokus på den personlige indre ro, hvor meningen er, at du retter din opmærksomhed mod dig selv og dit sind. 

Har du eksempelvis mange tanker, føler at du er stresset, eller har meget at se til, kan man bruge mindfulness til at have et øjeblik (eller længere), hvor du skubber alle tanker væk og får et fokus på, hvordan du har det lige nu og får en pause fra 'virkeligheden'. 

Mindfulness har sit udspring fra buddhismen og yogaen, fordi du kan bruge det på aktivt og inaktivt. Det aktive ligger i yogaen, hvor du igennem øvelser for et fokus på din krop og hvordan den har det. Det inaktive er at du laver mindfulness hjemme på sofaen. 

Det er noget, der har udviklet sig igennem de sidste mange år og i dag bliver det brugt både til at hjælpe personer med angst, stress, depression og afhængighed. 

Det kan også praktiseres på forskellige måder også. Ud over det førnævnte yoga, kan du også lytte til det på telefonen, hvor en dame eller mand taler til dig og din indre ro. Ellers bliver der også lavet et utal af bøger, hvor du kan blive klogere på, hvilken variant af mindfulness, der fungerer for dig eller bøger, hvor du maler forskellige tegninger, såkaldte mandela-malerier. 

Jeg har selv flere bøger med mandela-tegninger og finder også enormt afslappende, når jeg har en travl hverdag og bare gerne lige vil have 5-10 min., hvor jeg får den her pause fra virkeligheden. 

Til slut vil vi hurtigt takke Perlen Odense for have støttet muligheden for at udarbejde, artiklen. Der kan du bestille et sortiment af perleøreringe. Derfor er artiklen ikke upartisk.

Hvad er shockwave terapi?

24. September 2021 • Terapi
Billede: Pixabay
Læs Resten

Hvordan laver man akupunktur?

05. August 2021 • Terapi
Billede: Pixabay / jorgeparedes1992
Læs Resten