Hvad Er Heilpraktik?

07. May 2021 • Terapi
Billede: Pixabay, Pexels

Heilpraktik er brugen af naturmedicin, som skal være med til at hjælpe hele kroppen og ikke kun en enkelt del

En person, der er heilpraktiker, forsøger for vidt muligt at finde årsagen til sygdommen/ubalancen i kroppen og ikke behandle ud fra symptomer. Det er også det, som metoden er bygget op omkring - det er dets budskab og mål.

Selve processen med begrebet heilpraktik kommer oprindeligt fra Tyskland. Det har faktisk været en naturlig del af sundhedsvæsnet siden 1959. Ordet 'heil' kommer fra ordet 'at helbrede'. 

Der findes faktisk en skole i Danmark, som tilbyder undervisning i heilpraktik. Denne skole hedder Heilpraktikerskolen og bliver ledet af en dansk uddannet læge/heilpraktiker. Alle studerende afslutter deres uddannelse med en eksamen, hvor der er en tysk læge til stede. På skolen undervises der i den nyeste forskning indenfor områderne: naturmedicin og alternativ behandling. Selvfølgelig med heilpraktikken som det grundlæggende udgangspunkt. 

Det er en behandlingsform, der er meget større i udlandet end i Danmark. Det har blandt andet at gøre med, at det er en større del af folks sundhedsforståelse og det ikke bliver set som noget hokus pokus, som vi har en stor tendens til herhjemme. 

Jeg kunne dog forestille mig, at det godt kunne få hen og blive et større førstevalg i fremtiden.

Dette indhold er udgivet i samarbejde med Perlen Odense. Perlen Odense forhandler blandt andet armbånd. Dette gælder dette indhold - tak for dette.

Hvad er shockwave terapi?

24. September 2021 • Terapi
Billede: Pixabay
Læs Resten

Hvordan laver man akupunktur?

05. August 2021 • Terapi
Billede: Pixabay / jorgeparedes1992
Læs Resten