Hvad Står RAB For?

10. March 2021 • Terapi
Billede: Pixabay, mohamed_hassan

RAB er en forkortelse og i sin fulde længde står det for: Registreret Alternativ Behandler.

Man kan opnå denne titel, hvis man udøver sundhedsmæssig behandling eller virksomhed, som ikke er en del af det offentlige sundhedsvæsen. En sundhedsmæssig virksomhed skal forstås på den måde, at man undersøger, diagnosticerer, behandler og forebygger på borgeren. Eksempler herpå er zoneterapi og akupunktur. 

Det blev et krav, at man skulle opfylde ovenstående for at kunne få denne RAB-titel. Og det er endda blevet en del af lovgivningen d. 1 juni 2004. Visse virksomheder går derfor ikke ind under denne ordningen. Det gælder eksempelvis skønhedspleje, livsfilosofer, personlig udvikling, mediation med flere.

Lovgivningen er blevet lavet, så borgere kan blive mere sikre i, hvem der har en faglig og dokumenteret baggrund, for at man også kan få kvalificeret og godkendt hjælp, hvis man har et behov for det. Det er især den kvalificerede uddannelsesbaggrund og regelsæt for en god klinisk praksis, der har været i fokus, da lovgivningen kom på bordet.

Selve registreringen er frivillig og selvom man ikke er en del af ordningen, kan man stadigvæk udøve behandlinger. Som kunde/borger er du derfor ikke sikret, at personer som behandler dig, er uddannet til det, men føler du dig tryg og behandlingen hjælper, synes jeg, at du ligeså godt kan fortsætte.

Tak til Perlen Odense. Til slut vil sige stort tak til Perlen Odense, der har bidraget økonomisk til denne tekst. Hos Perlen Odense finder man specielt gerne halskæde med bogstav. Uden støtten fra Perlen Odense kunne denne tekst ikke lade sig gøre.

Hvad er shockwave terapi?

24. September 2021 • Terapi
Billede: Pixabay
Læs Resten

Hvordan laver man akupunktur?

05. August 2021 • Terapi
Billede: Pixabay / jorgeparedes1992
Læs Resten