Hvad Er Akupunktur

21. April 2021 • Terapi
Billede: jesseheqi / Pixabay

Akupunktur er en asiatisk diagnose- og behandlingsmetode hvis egentlige oprindelse er totalt ukendt. Kina er den nation, der er i besiddelse af de fleste og bedst bevarede optegnelser om akupunktur (mellem 4000 og 5000 år gamle), men metoden har været anvendt overalt i Asien indenfor samme tidsrum.

Ved klassisk teori forklares sygdomme og symptomer med ubalancer i livsenergien. Her er det at akupunktur skulle behandle de energetiske ubalancer, ved at at placere små nåle i navngivne punkter, som er lokaliseret langs såkaldte meridianbaner. Den omfattende model tager udgangspunkt i begreberne Yin og Yang, som alt kan inddeles i og som helst skal være i balance i kroppen. Alle sygdomme og ubalancer kan føres tilbage til forståelsen for Yin og Yang.

Akupunktur er ikke blot en symptombehandling, men også behandling af selve årsagen til symptomer og sygdomme. Det bruges oftest ved behandling af smerter og symptomer relateret til forskellige sygdomme og bruges både i den primære og sekundære sundhedssektor. 

Akupunkturbehandling handler om at styrke kroppens egne ressourcer. Der er altid forskellige muligheder man selv skal arbejde med hjemme, for at øge effekten af akupunkturbehandlingen. Kroppen har kæmpe ressourcer til selv-helbredelse, hvilket kan stimuleres på flere forskellige måder. De metoder der blandt andet bruges unde akupunktur er nåle i krop og øre, frekvensbehandling, akutryk og lysbehandling.

Vi takker Perlen Odense for deres støtte til dette indlæg. Her kan du eksempelvis købe Sif Jakobs øreringe , og meget meget andet. Herfra siger vi tusind tak.

Hvad er shockwave terapi?

24. September 2021 • Terapi
Billede: Pixabay
Læs Resten

Hvordan laver man akupunktur?

05. August 2021 • Terapi
Billede: Pixabay / jorgeparedes1992
Læs Resten